Recept | BoneBroth

Verwen je hond met deze eigengemaakte bouillon van botten getrokken. 
Fantastisch bij herstel na operatie, bevalling of ziek zijn. Maar ook gewoon als extraatje voor jouw lieveling!

🥩🦴 BONE BROTH 🦴🥩


Misschien wel de lekkerste traktatie voor je hond, en zeker één van de gezondste! Bottenbouillon, oftewel bone broth. Een krachtige bouillon die het altijd goed doet bij jouw hond. Of hij nu gezond en wel is, of bij herstel na ziekte of operatie.  Onze roedel is er dol op, en na een bevalling is het echt krachtvoer!

Ingredienten:
🥩🦴 Lamsbotten
🥩🦴 Eendenloopvoetjes
🥩🦴 Kruidenbuiltje
🥩🦴 Water
🥩🦴 Natuurazijn, bijvoorbeeld appelazijn, wijnazijn of een andere natuurzuivere azijn.

Pak je grootste pan 😉, want de botten nemen best veel ruimte in en de eendenloopvoetjes nemen de resterende ruimte in. Zet de botten en voetjes onder water op het vuur en breng het geheel aan de kook. Voeg het kruidenbuiltje toe en laat dit lekker een paar uur meekoken.
Haal het builtje na circa 3 uur uit de bouillon. Laat de bouillon op een zacht vuur rustig verder doorwarmen tegen de kook aan. Na circa 8 tot 10 uur is de bouillon klaar.
Giet de bouillon voorzichtig door een grote zeef zodat de botten zoveel mogelijk in de pan achterblijven en het vocht in een andere pan of schaal wordt opgevangen.
Verdeel de bouillon in kleine bakjes, ijsblokjesvormen of op een platte schaal zodat je het kunt snijden als het gel geworden is.
Bewaar de bouillon in de vriezer en haal per keer uit wat je nodig hebt. Een blokje per dag is voldoende. Je kunt de bouillon aanvullen met bijvoorbeeld onze rebellicious groentemix.

Veel plezier met maken, de benodigde materialen staan in de webshop!

Ga naar de inhoud